Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

«Ενέργειες από το Δήμο Βέροιας για τη μείωση του κόστους μεταφοράς των απορριμμάτων: Ολοκληρώθηκε το πρώτο βήμα»


Μόλις χθες το απόγευμα της Δευτέρας, υπογράφηκε από τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, κ. Σώκο, η παραχώρηση στο Δήμο Βέροιας, των δυο φορτηγών που εξασφαλίστηκαν από τον ΟΔΔΥ Πατρών.

Το πιεστικό αδιέξοδο σε Πανελλήνιο επίπεδο, που αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων, οδήγησε τη Δημοτική Αρχή σε μια προσπάθεια εξεύρεσης άμεσης και οικονομικής λύσης, δεδομένης της καταληκτικής ημερομηνίας κλεισίματος των χωματερών, τον Ιούνιο. Με μονόδρομο τη μεταφορά των απορριμμάτων σε ΧΥΤΑ, έξω από τον Νομό Ημαθίας, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ολοκλήρωσε μια κοπιώδη διαδικασία εξασφάλισης των μεταφορικών μέσων. Με προσωπική έρευνα επί τόπου σε Τελωνεία και ΟΔΔΥ, από την Αλεξανδρούπολη και Ηγουμενίτσα μέχρι την Πάτρα, βρήκε τα δυο καινούρια φορτηγά – τράκτορες (μοντέλα 2008) στον ΟΔΔΥ της Πάτρας και ολοκλήρωσε τις δαιδαλώδεις γραφειοκρατικές διαδικασίες, της δωρεάν παραχώρησης. Από την Τρίτη 15-3-2011, τα οχήματα βρίσκονται στο Δήμο Βέροιας.


Το πρώτο βήμα ολοκληρώθηκε. Η μεταφορά των απορριμμάτων που ήταν ένα πολύ σημαντικό κόστος για το δημότη, μειώνεται στο ελάχιστο, αφού η μεταφορά δε θα γίνει από ιδιώτες αλλά, από το δήμο μας. Ο ολοκληρωμένος σχεδιασμός της διαχείρισης που ήδη δρομολογείται, μειώνει ακόμη περισσότερο το κόστος και το χρόνο αποκομιδής των απορριμμάτων. Οι σύγχρονες και πρωτοποριακές μέθοδοι που επιλέχθηκαν ως προς τον επί πλέον μηχανολογικό εξοπλισμό, με βεβαιότητα θα αποτρέψουν τα δυσβάσταχτα πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η προσπάθεια αυτή της Δημοτικής Αρχής, είμαστε βέβαιοι ότι θα έχει και την ουσιαστική συμμετοχή στη συνέχεια, της πλειοψηφίας των δημοτών. Η καθημερινή προσπάθεια όλων μας, θα αλλάξει νοοτροπίες που οδήγησαν σε αδιέξοδο και μια πολύ σημαντική οικονομική αιμορραγία.
Με αυτήν την ευκαιρία, ο Δήμος Βέροιας ευχαριστεί και για τη δική τους συμμετοχή, τους Διοικητικούς παράγοντες του ΟΔΔΥ, του Υπουργείου Εσωτερικών, τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, κ. Σώκο και τους συνεργάτες του, καθώς και όλους αυτούς τους γνωστούς και αγνώστους που συμμετείχαν στην επιτυχή προσπάθεια εξασφάλισης των δύο τρακτόρων, που κατά δική τους εκτίμηση, ξεπερνά ως αξία, το ποσό των 350.000 ΕΥΡΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...