Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

«Με τη ζωγραφική καταλαβαίνω τον κόσμο!!» Εικαστικά εργαστήρια για παιδιά στη Δημόσια Βιβλιοθήκη με την Φωτεινή Χαμιδιελή


Τα εικαστικά εργαστήρια για παιδιά συνεχίζονται στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας και αφορούν την παρουσίαση έργων εικαστικών καλλιτεχνών που ζουν και εργάζονται σε διαφορετικές χώρες του κόσμου. Η δράση αυτή στοχεύει στην επαφή και τη γνωριμία με ποικίλες εκφράσεις της σύγχρονης τέχνης και κυρίως στον δημιουργικό διάλογο των παιδιών της πόλης μας με έναν αριθμό καλλιτεχνών των οποίων το έργο είναι πολύπτυχο. Ο κάθε καλλιτέχνης θα συστήνεται στα παιδιά μέσα από την προβολή σύντομων ψηφιακών ταινιών που αφορούν στο έργο του. Τα παιδιά στη συνέχεια δημιουργούν τις δικές τους ιστορίες ζωγραφίζοντας με την τεχνοτροπία των καλλιτεχνών.

Σάββατο 2 Απριλίου
10.30-11.45 το πρωί
"Με τη ζωγραφική καταλαβαίνω τον κόσμο!!" Ο Μirek Antoniewicz είναι Πολωνός ζωγράφος.
 Με αφορμή μια παιδική του φωτογραφία ζωγραφίζει ένα παιδί περιβάλλοντας το με εικόνες, σύμβολα και μνήμες, δημιουργώντας ένα προσωπικό σχόλιο για τη ζωή. Μια ποιητική ατμόσφαιρα είναι έντονη στις διάφορες σειρές των έργων του. ''Η ζωγραφική είναι ο τρόπος μου να εξηγήσω τον κόσμο, να τον φέρω πιο κοντά μου και να τον καταλάβω'' λέει σε ένα σημείωμα του ο Μ. Αντονιέβιτς. Τα παιδιά θα δουν δυο σύντομες ψηφιακές ταινίες οι οποίες διηγούνται ιστορίες βασισμένες στο έργο του και στην συνέχεια θα ζωγραφίσουν, και θα αφηγηθούν εικαστικά τις δικές τους ιστορίες. Με την Φωτεινή Χαμιδιελή. Για παιδιά 7-13 ετών. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Ο αριθμός των θέσεων για τις δημιουργικές δραστηριότητες είναι περιορισμένος.
Παρακαλούμε να δηλώσετε έγκαιρα συμμετοχή στη
Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας, Έλλης 8, τηλ. 2331024494

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...